Corona informatie

Corona en onze Lekker Pûh!!! praktijken in Nederland

Veilig op bezoek bij Lekker Pûh!!! Dat kan weer!
Onze praktijken zijn open en naast een telefonisch of videoconsult is het ook weer mogelijk om weer naar ons toe te komen. 
We kijken naar jullie uit.
Iedereen hartelijk dank voor jullie steun, medewerking en begrip in de afgelopen weken. 

Gezondheid eerst! Daarbij is een gezonde leefstijl van overgroot belang. De Lekker Pûh!!! consulten zijn speciaal aangepast aan de leefomstandigheden nu. Heeft u een vraag of behoefte aan voedingsadvies voor kind en gezin in deze periode neem dan contact op met de Kinder-eetcoach bij jullie in de buurt.

Praten over corona

Kinderen thuis

Hoe corona begon

Leefstijl en corona

Vind een eetcoach voor jullie gezin

Praten over corona

Hoe praat je met je kinderen over Covid-19? Wat vertel je ze over het virus en wat niet?
Wat is een goede balans tussen eerlijk zijn en geen extra paniek veroorzaken?

Alle kinderen reageren anders op deze situatie. ER zijn er die juichen door een vakantiegevoel en anderen vragen hoe ziek zij kunnen worden.”

Wees reëel over het gevaar en wat we zelf kunnen doen om het risico op ziek worden te verkleinen, op basis van goede informatiebronnen en houd je aan de feiten.

Een duidelijke informatievideo voor kinderen over corona vindt je hier.

Ga het gesprek aan, stel je kind vragen. Waarom denk je dat scholen dicht zijn? Waarom is het beter als we niet bij opa en oma op bezoek gaan?

Geef eerlijke antwoorden. Als praten lastig verloopt, kun je een kind ook laten tekenen of schrijven over wat het dwarszit met betrekking tot het virus.

Bekijk samen filmpjes van betrouwbare bronnen zoals het RIVM die uitleggen hoe een virus werkt. Ook op TikTok en Instagram staan goede filmpjes.

Leg uit dat hun vrienden misschien niet alle informatie hebben of hun onjuiste informatie kan vertellen.

Erken gevoelens. Zeg niet: „Je hoeft niet bang te zijn.” Zeg wel: „Ik zie dat je angstig bent. Zullen we samen op zoek gaan naar informatie over het virus? Wat vind je fijn om te weten erover?”

Probeer bestaande routines zoveel mogelijk te behouden.

Stel je kind gerust als dat nodig is. Voor een kind is het soms moeilijk om te begrijpen wat nieuwsbeelden betekenen voor hun eigen leven.

Leg uit dat Covid-19 niets te maken heeft met waar je vandaan komt, hoe je eruitziet of welke taal je spreekt. Kinderen kunnen andere kinderen pesten of buitensluiten omdat ze dat niet begrijpen. Leg uit dat ze niet moeten discrimineren.

Bron: NRC

Kinderen thuis door het corona-virus?

Tips om het leuk te houden door Daniëlle Koudijs van power to the mama’s 

Joehoe mama’s! We zagen het wel aankomen maar… Wie klapperde haar oren ook even toen de minister zei dat de scholen én de kinderopvang dichtgaan door het corona-virus? Die van ons wel even. Maar we voelden ook: we can do this. Het is alleen even uitvogelen hoe. We geven je in ieder geval 15 tips die je kunnen helpen de komende weken goed door te komen.

Creëer een ritme: kinderen die gewend zijn om een paar dagen in de week naar school of de kinderopvang te gaan, zijn gewend aan een ritme. Ook op de normale dagen thuis, heb je waarschijnlijk een ritme. Dat ineens loslaten creëert over het algemeen onrust. Dus bedenk samen een ritme (als je kinderen 3 jaar en ouder zijn kun je ze daar op hun niveau best bij betrekken) en hanteer dat elke dag. Kinderen weten zo waar ze aan toe zijn en na een paar dagen is iedereen er aan gewend. Bijvoorbeeld opstaan, eten, aankleden, spelen, schooltaak, fruit etc. op vaste tijden. Check hier een handige dagplanning voor peuters en kleuters van Juf Maike.

Accepteer dat het rommeliger is dan anders: ritmes bieden overzicht en rust, maar je kids kunnen zich best een keer vervelen, troep maken of elkaar wat vaker in de haren vliegen. Dat is vervelend. Probeer te accepteren dat het nu even wat rommeliger is in huis en dat iedereen moet wennen aan deze situatie.

Organiseer gezinsvergaderingen: bespreek de situatie met elkaar. Leg aan je kinderen uit wat er aan de hand is in de wereld en waarom deze maatregelen genomen moeten worden. En heel belangrijk: vraag je kinderen hoe zij kunnen bijdragen aan fijne dagen. Geef ze (op niveau) verantwoordelijkheden, net als bij de opvang. Maak je kind het hulpje van de dag, geef ze een bijzondere taak.

Maak van je huis een leeromgeving: dat kan al heel laagdrempelig door je kind mee te nemen in dat wat je doet. Laat ze helpen met fruit snijden, de was in de machine doen, boodschappen bestellen (als dat nog kan in de apps), ramen schoonmaken, uitleggen welke mensen je moet bellen en waarom. Op die manier kun je ze ook nieuwe woorden aanleren.
Kinderen die naar school gaan krijgen waarschijnlijk werk voor thuis van school. Best een uitdaging voor velen, maar je kunt het echt leuk maken. Wil je meer weten over thuisonderwijs? Check deze link maar eens van Juf Maike. Of kijk eens bij Mama van Dijk hoe zij dit aanpakt. Ook School TV heeft iets tofs bedacht.

Maak kaartjes voor opa’s, oma’s en/of de buren.  Zet er lieve, mooie woorden op. Maak ze samen en doe ze samen in de bus. Heb je gelijk een activiteit en een uitje. 

Speel spelletjes: bordspellen of samen op de Playstation, het maakt niet uit. Gebruik deze tijd samen ook om met elkaar te connecten.

Doe een sportactiviteit: zolang we nog naar buiten mogen, is het heel goed om de kids elke dag buiten te laten spelen of een rondje te wandelen met ze. Maak hier een sportactiviteit van en leg uit dat bewegen je sterker maakt. Als het zover komt dat we echt binnen moeten blijven, doe dan elke dag een dansje met je kids of zoek online naar filmpjes over bewegen (bijvoorbeeld Zappelin Go of gezin in beweging)

Bak samen brood voor die dag: deeg maken, laten gisten, kneden… het zijn allemaal activiteiten waarmee je je kinderen iets te doen geeft én iets leert. Daarnaast is het superlekker om vers brood te eten en handig om zelf te kunnen bakken als er geen brood meer in de geplunderde winkelschappen ligt. Meel, gist, een beetje zout en water is alles wat je nodig hebt. Check hier wat fijne recepten.

Ventileer: niet alleen je huis dertig minuten per dag, maar ook je eigen gedachten en gevoelens. Er komt veel op ons af en de dagen met kinderen thuis kunnen pittig zijn. Zeker als je intense kinderen hebt of zelf niet lekker in je vel zit of je je zorgen maakt. We feel you. Houd je gedachten, zorgen en gevoelens niet voor jezelf maar deel ze met anderen. Praat erover met je partner, een goede vriendin of je ouders. Telefonisch of via de app kunnen we nog veel!

Lees verder

Hoe corona begon

Een paar maanden geleden hadden we nog nooit van het corona-virus gehoord, maar nu gaat het in het nieuws bijna nergens anders meer over. Hoe is dat zo gekomen? In deze video zie je hoe het corona-virus zich in korte tijd over de wereld verspreidde.

Leefstijl en corona

Een gezonde leefstijl voor je gezin is in deze tijd van groot belang.
Houd je elke dag opnieuw up-to-date door Instagram, Facebook en Youtube van Lekker Pûh!!! en onze eigen Kinder-eetcoaches.

Heb je een vraag over leefstijl en voeding voor het gezin, neem dan vrijblijvend contact op.

Of lees eerst over de ervaringen met

de
Lekker Pûh!!!
leefstijl

Informatie over Lekker Pûh!!! voor

Ontbijt

Het beste begin van de dag.

Lunch

Voor thuis of op school

Avondeten

Heerlijke diner ideeën

Tussendoortjes

Lekkere snacks

Feest eten

Voor de speciale feestdagen

Coming soon

Ingezonden recepten

Lekker Pûh!!!

Voedingsadviescentrum voor Jeugd & gezin.

Afvallen voor kinderen en jongeren zonder dieet.

Contact met ons

Hoofdkantoor Lekker Pûh!!!
Hoogenboomlaan 11a
4325DD Renesse
Tel: +31 6 47678304

Heb je vragen? Mail ons: info@lekkerpuh.net

Bedrijfsgegevens

KVK nummer: 24399097
Vestigingsnr.: 000012487945

Privacy AVG
Lekker Pûh!!! Eetcoach worden

Samenwerking en licentie Lekker Pûh!!!