Fussy Foodie

Cursus begeleiden van kritische eters

Ontdek alle bruikbare tools, essentiële kennis en praktische strategieën voor effectieve begeleiding van kritische eters in onze ‘Fussy Foodie’ cursus. Speciaal ontworpen voor diëtisten, biedt deze cursus inzichten om eetgewoonten van kieskeurige eters te transformeren. Leer waardevolle methoden om je expertise uit te breiden en je te onderscheiden in het begeleiden van deze unieke doelgroep van kritische eters en ARFID.

kritische_eter_ervaring_bordje_

Ervaring van ouders van een2,5 jarige Fussy Foodie:

Onze dochter van 2,5 is een lastige, selectieve eter, hierdoor werden de eetmomenten over de dag steeds moeilijker en beladen. Met behulp van Het Pretpark van het Samen Proeven zijn we terug naar de basis gegaan. We hebben de druk van het eetmoment kunnen verminderen. De eetmomenten zijn nu minder een ding geworden voor haar en daardoor ook voor ons.

Ervaring Jongen 12- Fussy Foodie programma:

ik ben bij Fussy Foodie van Lekker Pûh!!!  gekomen omdat ik gezonder wou eten en meer wou eten. Ik vond het fijn dat de eetcoach mij ver heeft kunnen helpen met de drempel van nieuw eten proberen weg te halen. Ik vond het ook fijn dat ik niet werd geforceerd van dit moet je geprobeerd hebben…

voor deze en deze tijd, maar ik mocht juist kiezen hé wat zou ik nu willen proberen zou ik dit wel lekker vinden? Het was ook zo dat ze zei: ‘je kan iets niet lekker vinden, totdat je het 15 x  hebt geprobeerd’. En ze zei: je lust misschien geen bloemkool gekookt, maar misschien wel op een andere manier. Ik vond het heel fijn dat ik kansen kon maken met eten en op een andere manier naar eten kan kijken. Ik vond het hier heel fijn, dankjewel: )

Het Programma

De Fussy Foodie methode is voortgekomen uit de jarenlange expertise van Lekker Pûh!!!, een bewezen effectieve methode speciaal ontwikkeld voor kinderen met overgewicht en obesitas. In de loop van de tijd lijkt selectief eetgedrag een steeds vaker voorkomend probleem te worden, maar misschien omdat het nu steeds beter herkend en erkend wordt.

Als reactie op de groeiende vraag heeft Lekker Pûh!!! zich ingezet om een nieuwe, verfrissende en eigenzinnige, maar uiterst effectieve methode te ontwikkelen voor de begeleiding van kinderen en gezinnen bij selectief eetgedrag.

Binnen de Fussy Foodie methode werkt Lekker Pûh!!! nauw samen met Vicky de Beule van de Proeftoren en haar boek “Dat lust ik niet”.

De Fussy Foodie methode biedt doelgerichte ondersteuning aan gezinnen van kinderen met selectief eetgedrag. Binnen deze begeleiding leert de ouder weer regie te nemen over zijn of haar verantwoordelijkheden in de (op)voeding van het kind. Tegelijkertijd wordt ruimte gegeven aan het kind om zich in eigen tempo te ontwikkelen, waarbij het plezier en de nieuwsgierigheid voor voeding worden gestimuleerd.


Tekst over het programma

Materiaal

Heb je de cursus tot Fussy Foodie eetcoach gedaan? Dan ga je, naast een berg met kennis, met een rolkoffer aan materiaal weer terug naar huis. Hieronder lees je meer over het ondersteunende materiaal wat je bij het volgen van de cursus ontvangt. 

Pretpark van het samen proeven

Binnen de cursus leer je werken met het Pretpark van het samen proeven.  Als Fussy Foodie eetcoach stap je samen met het gezin het gezin dit pretpark in. Het pretpark omvat … attracties die samen alle niveaus van het proeven repesenteren; kijken, horen, ruiken, voelen, in de mond en doorslikken. Binnen de consultaties geef je per attractie het gezin instructies om het bijbehorende spel thuis uit te voeren. Zo kan er thuis volop, naar behoefte en kunnen van het gezin, geoefend worden.

Pretpark van het samen proeven

Al het materiaal wat de attracties van het Pretpark ondersteunt, krijg je mee naar huis. Denk aan de voelmemorie, het spookhuis van de smaken en geurkaartjes.

Digitale toegang tot de sharepoint

Ondersteunende werkbladen, ouderinformatie en aanvullende bestanden zijn te raadplegen via onze gesloten sharepoint. Als Fussy Foodie specialist krijg je hier toegang tot. 

Kosten

Tekst over het programma

Het Programma

Tekst over het programma

meisje blij met lekker puh kritische eter gezond gewicht

Het Pretpark van het Samen Proeven voor kritische etertjes oftewel Fussy Foodies

Stuur ons je vraag of bericht.

Reviews in the Media

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Chrissy Song
Bon Apetit Magazine
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Chrissy Song
Bon Apetit Magazine
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Chrissy Song
Bon Apetit Magazine

Voedingsadviescentrum voor Jeugd & Gezin | Kritische eters | ARFID | Afvallen voor kinderen en jongeren zonder dieet.

Contact met ons

Hoofdkantoor Lekker Pûh!!!
Hoogenboomlaan 11a
4325DD Renesse
Tel: +31 6 47678304

KVK nummer: 24399097
Vestigingsnr.: 000012487945