Diëtetiek

Wat doet de Diëtist en wie mag deze benaming gebruiken?

De voeding die je dagelijks tot je neemt, is de basis voor een gezonde leefstijl. De diëtist helpt je bij het beantwoorden van vraagstukken rond dit thema en daagt hiermee bij aan gezondheid en een goede kwaliteit van leven in Nederland. Het is en wordt een steeds belangrijker beroep binnen onze samenleving. 

Iedereen mag voedingsadviezen geven (gewichtsconsulentes /lifestylecoaches), maar de term “diëtist” is een beschermde titel. Voordat je jezelf diëtist mag noemen, dien je de 4-jarige HBO-bachelor opleiding Voeding en Diëtetiek gevolgd te hebben. Hier wordt de diëtist geschoold tot een breed spectrum aan kennis en vaardigheden op voedingskundig gebied die ze leert toe te passen op zowel medisch als psychologisch vlak. 

Het is aan de diëtist zelf zich hierna qua kennis en vaardigheden te verbreden en verdiepen. Zo heeft elke diëtist haar/zijn eigen unieke specialiteiten. Lees meer over de diëtist via de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Kwaliteit
Het kwaliteitsregister Paramedici toetst of een behandelaar voldoet aan de kwaliteitseisen van zijn of haar beroepsgroep.  Diëtistenpraktijk Lekker Pûh!!! staat geregistreerd onder nummer …….. binnenkort bekend.

Ik vind het belangrijk hier in geregistreerd te staan om aan te tonen dat ik constant bezig met leren en ontwikkelen om aan de eisen te voldoen en jou van kwaliteit kan verzekeren.

Voor wie?

Als diëtist beantwoord ik je voedingsvragen op het gebied van: 

 • Gezonde leefstijl
 • Overgewicht/obesitas
 • Overgewicht/obesitas bij kinderen
 • Sportvoeding
 • Hoge bloeddruk 
 • Diabetes Mellitus Type I & II
 • Verhoogde bloedwaardes
 • Maag- en darmklachten
 • Voedselallergie en intoleranties

Werkwijze

 1. maak een afspraak
  Neem gerust en vrijblijvend contact met me op. Indien gewenst kunnen we telefonisch contact hebben alvorens we een afspraak plannen.
 2. Intake (60 minuten)
  De intake is de eerste sessie waarin we elkaar leren kennen, we jullie hulpvraag goed verkennen en direct aan de slag gaan.
 3. Vervolgconsulten (30 minuten)
  Op maat en naar behoefte van jullie gezin.

Tarieven en Vergoedingen

Kinderen tot 18 jaar:
Voor kinderen geldt geen eigen risico, de diëtist wordt de eerste 3 uur volledig vanuit de basisverzekering vergoed. Mocht u nog een aanvullende verzekering hebben dan is het mogelijk dat u nog een extra vergoeding krijgt.

Mocht u geen recht hebben op vergoeding of de 3 uur reeds besteed hebben dan geldt het tarief van
Begeleiding per uur: 95,00
Begeleiding per half uur: 42,50

Afspraak verzetten, afzeggen

Kunnen jullie de gemaakte afspraak met jullie Kinder-Eetcoach niet nakomen.
Wil je de afspraak verzetten of annuleren?
Laat dit minimaal 24 uur van tevoren weten.
Telefonisch 0621847662
Of via WhatsApp 0621847662
Of via de mail sarah@lekkerpuh.net

Gebeurt dit niet, dan moeten helaas de kosten van het consult in rekening gebracht worden. Deze kunnen niet worden gedeclareerd bij de zorgverzekering.

Voedingsadviescentrum voor Jeugd & Gezin | Kritische eters | ARFID | Afvallen voor kinderen en jongeren zonder dieet.

Contact met Sarah

Lekker Pûh!!! Rotterdam
Olympiaweg 4
3077 AL Rotterdam
Tel: +31 6 21847662

KVK nummer: 24399097
Vestigingsnr.: 000012487945