Ervaringen van kinderen

Toen ik de eerste keer naar Lekker pûh ging vond ik dat heel spannend. Ik kende Bianca niet en wist niet wat er ging gebeuren. Gelukkig was mijn eetcoach Bianca heel lief en hoe vaker ik ging hoe leuker ik het ging vinden. Ik kreeg een springtouw (en mama ook) en kaartjes zodat ik kon plannen wanneer ik iets lekkers kon snoepen.

Samen met mama ging ik doelen stellen om gemotiveerd te blijven. Ik wilde graag kleren van CoolCat, net zoals mijn zus, maar die kon ik nooit aan. Maar na een tijdje bij Lekker pûh kon ik t-shirts aan van CoolCat! Daarna wilde ik graag een bikini aan. We hadden al een hele mooie gekocht en die kon ik zomers aan!!

Ik ben nu 3 jaar bij Lekker pûh en het gaat nog steeds goed. Ik heb veel meer zelfvertrouwen en weet wat slim is en wat niet. Soms gaat het echt wel mis hoor, dat mag!

Ik hoop dat ik andere kinderen kan inspireren. Als je onzeker bent over je gewicht sleep je ouders dan mee naar Lekker pûh! Het werkt echt.

Op de basisschool had ik er nooit zo’n erg in dat ik te dik was.

Ik werd ook niet gepest of zo. Maar vorig jaar ging ik naar de middelbare school en toen viel het me wel op. Dat vond ik vervelend. Een paar keer heb ik een dieet gevolgd, maar dat hield ik nooit vol. Ik at gewoon zonder erbij na te denken.
Bij Lekker Puh!!! heb ik geleerd hoe het komt dat ik te zwaar was. Nu let ik veel beter op en weet ik wat ik wel en niet moet eten. Sommige mensen die me een tijdje niet gezien hebben herkennen me niet meer. Ik zie er nu ook veel vrolijker uit. Ik zit al heel lang op hockey. Maar toen ik zwaar was, was hockeyen ook veel zwaarder. Nu heb ik een goede conditie en houd ik het gemakkelijk vol.

Jacky is een 12 jarig meisje dat al van jongs af aan te zwaar was. Nadat er bij het consultatiebureau was vastgesteld dat ze overgewicht had, waren ze destijds direct naar een diëtist geweest. Dit bleek alleen wegen, meten en calorieën tellen te zijn. Het was geen succes. Hoewel ze dachten goed bezig te zijn groeide ze niet naar maar gezonde gewicht. Erg balen want het gewicht zat Jacky erg in de weg. Ze baalde van haar buikje met kleding kopen, schaamde zich in bikini en had soms ook last van schuurplekken tussen haar benen. Ook bleef ze continue om eten vragen. Dus besloten ze toch een afspraak bij Lekker Puh te maken omdat dit een methode is speciaal voor kinderen.

“ Ik wilde Jacky natuurlijk heel graag helpen weer lekker in haar vel te zitten maar een afspraak maken bij een diëtist is toch wel een drempel. Ergens voel je een soort van schuldgevoel dat ze te zwaar is en ook onmacht en frustratie. Want hoewel de rest van het gezin een gezond gewicht heeft en wij thuis altijd gezond eten, was zij toch te zwaar. Ik vond het lastig om dit met haar te bespreken. Ik wilde haar toch echt niet het gevoel geven dat ze niet goed genoeg was en ik had de angst dat het na zo’n gesprek juist de verkeerde kant op zou kunnen gaan. Maar nadat we op vakantie waren geweest en we de foto’s zagen, hadden mijn man en ik wel echt zoiets van : We moeten haar helpen om op een gezond gewicht te komen.

Ik ben zelf gaan zoeken op internet en kwam op de site van Lekker Puh terecht. De dichtstbijzijnde praktijk was in De Goorn. Ik heb dit toen aan Jacky laten zien. Samen hebben we de verhalen van andere kinderen gelezen. Hierdoor werd Jacky enthousiast om snel een afspraak te maken. Best spannend de eerste keer maar het ijs was snel gebroken.

Jacky: “Ik vond het wel lastig maar wilde het ook erg graag. Ik zat niet lekker in mijn vel. Ik ben heel blij dat ik dit gedaan heb en krijg ook veel complimentjes.”

Jacky is inmiddels op haar gezonde gewicht. Ze is maar liefst 5 kilo afgevallen en 3 centimeter gegroeid. Bij haar favoriete kledingwinkel Sanny in Monnickendam past ze nu spijkerbroeken en jurkjes die ze leuk vindt! En dat allemaal zonder het gevoel te hebben gehad op een dieet te zijn geweest. Jacky heeft met de Lekker Puh methode geleerd gezond te eten en om te gaan met alle verleidingen. En zoals op de foto te zien neemt ze echt nog wel eens patat. Haar moeder geeft tot slot aan dat het hongergevoel wat ze toen vaak had er bijna niet meer is.

Jackys moeder: “ We zijn super blij met de methode van Lekker Puh, maar zeker met de vrolijke en lieve manier waarop Louise het aanpakt! En uiteraard erg trots op onze dochter!”

Hallo ik ben Jameley,
Ik ben bij Lekker Pûh!!! Nijmegen, waar Lindsey Langenhof om te groeien naar een gezond gewicht.
Mama vond dat ik te flink was en wilde daarom samen met mij opzoek naar hulp. Ikzelf vond niet dat ik te zwaar was en had ook geen zin om naar Lekker Pûh!!! te gaan. Toch ben ik samen met mama gegaan. In het begin had ik er geen zin in en was ik boos op mama maar toen ik er eenmaal was vond ik het toch wel heel leuk!
Toen ik zelf ook zag dat van kleding maat 152 naar 128/134 ben gegaan werd ik zo gemotiveerd dat ik zelfs geen zin meer had in veel koekjes en snoepjes.  Ik kies nu liever voor groenten en fruit! En een keer in de week mag ik nog iets van de 4 P’s,  deze staan voor Pannekoek, Patat, Pizza, Poffertjes. Op vrijdag eet ik dan altijd lekker frietjes bij oma en opa. In de zomer maakte ik met mama altijd lekker fruit ijs en soms vind ik het ook lekker om van spa rood en light ranja sinas te maken. Ik ben zo trots op mama  en oma die me zo goed hebben geholpen. Zonder hun weet ik niet of het me was gelukt. Maar natuurlijk ben ik ook heel trots op mezelf!
Doordat ik gegroeid ben naar mijn gezonde gewicht heb ik ook veel meer zelfvertrouwen gekregen waardoor ik weet dat mijn grote droom; solo dansen, ook gaat uitkomen! Het dansen gaat nu veel makkelijker omdat ik zo veel van mijn koekjesbuik kwijt ben.
Ik ben zo blij dat ik naar Lekker Pûh!!! ben gegaan dat ik dit ook vertel tegen andere kinderen.

Veel liefs Jameley

Lekker Pûh!!! is speciaal voor kinderen waardoor ze op een speelse manier leren omgaan met gezond eten en bewegen. Dat vond ik belangrijk voor Jameley .
Ik had geen ervaring met Lekker Pûh!!! maar zag het op Facebook en het sprak mij gelijk aan. Toen ben ik op zoek gegaan en bleek dat het ook in Nijmegen zat! Ik heb toen gelijk gebeld en kon al snel terecht.
We zijn ons bewust geworden van ons eetpatroon en weten nu hoe de stopknop werkt. We eten niet meer te veel en maken gezonde keuzes.

Bedankt!

Dit is Jerome, een van onze kanjers! Hij heeft heel hard gewerkt en is nu al bijna 10 kg kwijt in 5 maanden tijd. We zijn supertrots op Jerome, zijn ouders en onze Kindereetcoach Mariëlle Vergouwe regio Albrandswaard!

Berichtje van de mama van Jerome:
“Lieve Marielle we zijn zo blij dat we bij jou en Lekker Pûh!!! terecht gekomen zijn. Jerome heeft echt alle vertrouwen in jou en daarom gaat ’t zo goed. Je geeft alle informatie en adviezen op zo’n manier dat hij er altijd weer door gemotiveerd wordt.
Dank zij jou hebben wij ons vrolijke kind van een paar jaar geleden weer terug. Tot snel weer ❤❤”

Hallo, ik ben Estelle.
En ik ben naar Lekker Pûh!!! gekomen omdat ik niet lekker in mijn vel zat en te zwaar was. Nu ben ik afgevallen en zit ik lekkerder in mijn vel.

Super bedankt!

3 jaar geleden wilde Daniël een fitte buschauffeur worden en sportiever. Inmiddels gaat hij om de dag naar de sportschool en is zijn doel bijgesteld naar marinier. Zoveel discipline en doorzettingsvermogen. Ik zeg: GESCHIKT!

Thumbs up voor deze Lekker Puh topper Daniël !!!

Toen we belden voor de eerste afspraak bij Ingrid van Lekker Pûh!!! dacht ik eigenlijk van te voren dat het niets voor mij zou zijn. Mijn moeder dacht dit ook omdat ze verwachtte dat ik heel erg zou moeten doorzetten. We gingen het gewoon proberen, maar we wisten zeker dat ik eigenlijk zou moeten lijnen. En bij Lekker Pûh!!! mag je niet lijnen! Dit vond ik raar en ik dacht dat het ‘lekker zonder dieet’ niet waar was, maar alleen een soort reclame. Maar het is wel waar. Ik eet gewoon wat ik lust. Het was helemaal niet zo moeilijk. Het was en is nog steeds heel leuk en ik ben zomaar op gezond gewicht gekomen. Met het bewegen had ik wel even moeite in het begin, want ik had niet altijd zin om naar buiten te gaan.
Een paar maanden geleden werd ik nog gepest en nagekeken. Nu vind ik het best een beetje stom dat iedereen tegen me praat en iedereen mij sooo knap vindt. In de klas vind ik het wel fijn. En in de brugklas na de zomer heb ik helemaal zin. Ik ben heel zelfverzekerd en ik ben blij met wie ik ben.

Ik vind dat ik iemand anders ben geworden.

Als ik over mezelf nadenk, denk ik aan twee meisjes. Een meisje vóór Lekker Puh!!! die niets lustte, niets durfde en werd gepest.

En een meisje ná Lekker Puh!!! die alles durft, die veel en gezond eet en die zich niet zomaar laat pesten. Ik kan veel meer dan ik dacht. Elke morgen word ik blij wakker. Soms kan ik het niet geloven!

Volgens Ingrid heb ik het toch echt zelf gedaan, samen met mijn ouders.

Hoi allemaal,
Ik ben Pleun en begonnen bij Lekker Pûh!!!. Ik was te zwaar en had al meerdere dingetjes samen met mijn ouders geprobeerd om op een gezonder gewicht te komen, maar dit werkte voor ons  niet. Uiteindelijk zijn we gaan zoeken op internet en kwamen we van alles tegen waar we niks mee konden. Tot we ergens toevallig  Lekker Pûh!!! tegenkwamen. De naam vonden wij erg leuk en sprak ons aan. We keken meteen op de site en hebben alles heel aandachtig gelezen en bekeken. Jeetje wat leuk…  en die foto’s voor en na… bijna niet te geloven We hebben dan ook meteen de volgende dag contact opgenomen met onze coach Lindsey in Nijmegen.

We konden gelukkig  snel terecht en we begonnen met het hele gezin aan de Lekker Pûh!!! methode. En wat een resultaat… na vier maanden was ik al 70 gehaktballen kwijt. (lees 1 gehaktbal = 1 ons).
Nu heb ik,na 7 maanden, op een paar gehaktballen na mijn gezonde BMI bereikt.  En wat voel ik me goed. Ik ben veel zelfverzekerder en ik voel me stukke fitter.
Het allerbelangrijkste vind ik dat je het echt niet alleen kunt, je moet er met het hele gezin achter staan en de mensen om je heen moeten ook weten wat er speelt en hoe het werkt. Anders lukt het je nooit!!!
Soms was het een beetje moeilijk, maar omdat ik me steeds beter voelde kon ik heel makkelijk weer de knop omzetten en verder groeien naar mijn gezonde gewicht.
En ik had nooit gedacht toen ik voor het eerst op de Lekker Pûh!!! site keek dat ik hier nu zelf na 7 maanden met mijn verhaal zou staan!! Iedere dag ben ik weer blij met mijn “nieuwe IK”
Linsdey en Lekker Pûh!!! BEDANKT!!
En een dikke kus van een happy Pleun.

“Net dat beetje meer weten over eten heeft ons een gezond gewicht gebracht.”


Vader van Sem 

“Als ik over mezelf nadenk, denk ik aan twee meisjes. Een meisje vóór Lekker Puh!!! die niets lustte, niets durfde en werd gepest.”

Elise  

Een tijdje geleden werd ik nog gepest en nagekeken. Nu vind ik het best een beetje stom dat iedereen mij sooo knap vindt.

Jessy  

Lekker Pûh!!!

Voedingsadviescentrum voor Jeugd & gezin.

Afvallen voor kinderen en jongeren zonder dieet.

Contact met ons

Hoofdkantoor Lekker Pûh!!!
Hoogenboomlaan 11a
4325DD Renesse
Tel: +31 6 47678304

Heb je vragen? Mail ons: info@lekkerpuh.net

Bedrijfsgegevens

KVK nummer: 24399097
Vestigingsnr.: 000012487945

Privacy AVG
Lekker Pûh!!! Eetcoach worden

Samenwerking en licentie Lekker Pûh!!!