Fussy Foodie

Ervaringen Kritische eters

Ervaring moeder- Fussy Foodie programma:

We zijn bij Lekker Pûh!!!  gekomen vanwege hun Fussy Foodies programma. Zowel mijn dochter als zoon hebben Arfid en een lichte vorm van autisme.
Mijn dochter heeft als jong meisje hulp gehad van een psycholoog om te eten, waar de insteek was dat zij vooral eten moest proberen. Als tiener heeft zij een Arfid behandeling gehad bij het ggz, die eerder is gestopt, vanwege dezelfde werkwijze als de eerste keer. 

En dat was de verkeerde aanpak.
Kinderen zijn slim en weten precies wat ze wel en niet willen. Bij Fussy Foodies is het uitgangspunt ‘wat lust je wel’ om vanuit daar je smaakpalet uit te breiden.
Ook wordt er gekeken naar wat het kind zelf graag wil.
Door middel van voorlichting, de juiste vragen stellen, is er bij mijn zoon de drempel om nieuwe dingen te proberen weggehaald.

Dat wil niet zeggen dat mijn zoon nu alles eet, maar we zijn nu een weg ingeslagen waarbij eten geen bergbeklimmen meer is, maar een ontdekkingsreis. Mijn zoon bepaalt het tempo en wij als gezin steunen hem.

We komen van heel ver, maar ik heb goede hoop dat er een dag komt dat hij straks avondeten mee gaat eten.
Het allerbelangrijkste is wel dat het kind zelf graag anders wil leren eten en op een andere manier naar eten wil leren kijken.

Ervaring Jongen 12- Fussy Foodie programma:

ik ben bij Fussy Foodie van Lekker Pûh!!!  gekomen omdat ik gezonder wou eten en meer wou eten. Ik vond het fijn dat de eetcoach mij ver heeft kunnen helpen met de drempel van nieuw eten proberen weg te halen. Ik vond het ook fijn dat ik niet werd geforceerd van dit moet je geprobeerd hebben…

voor deze en deze tijd, maar ik mocht juist kiezen hé wat zou ik nu willen proberen zou ik dit wel lekker vinden? Het was ook zo dat ze zei: ‘je kan iets niet lekker vinden, totdat je het 15 x  hebt geprobeerd’. En ze zei: je lust misschien geen bloemkool gekookt, maar misschien wel op een andere manier. Ik vond het heel fijn dat ik kansen kon maken met eten en op een andere manier naar eten kan kijken. Ik vond het hier heel fijn, dankjewel: )

kritische_eter_ervaring_bordje_

Ervaring van ouders van een2,5 jarige Fussy Foodie:

Onze dochter van 2,5 is een lastige, selectieve eter, hierdoor werden de eetmomenten over de dag steeds moeilijker en beladen. Met behulp van Het Pretpark van het Samen Proeven zijn we terug naar de basis gegaan. We hebben de druk van het eetmoment kunnen verminderen. De eetmomenten zijn nu minder een ding geworden voor haar en daardoor ook voor ons.

meisje blij met lekker puh kritische eter gezond gewicht

Het Pretpark van het Samen Proeven voor kritische etertjes oftewel Fussy Foodies

logo lp png midden wit

Voedingsadviescentrum voor Jeugd & Gezin | Kritische eters | ARFID | Afvallen voor kinderen en jongeren zonder dieet.

Contact met ons

Hoofdkantoor Lekker Pûh!!!
Hoogenboomlaan 11a
4325DD Renesse
Tel: +31 6 47678304

KVK nummer: 24399097
Vestigingsnr.: 000012487945