Alle informatie over

Groeien
naar het Gezonde Gewicht

Afvallen of diëten voor kinderen in de groei?

Nee! Zeker niet. Juist tijdens de groei is het van cruciaal belang dat kinderen alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgen en voldoende eten om een gezonde groei en ontwikkeling te ondersteunen.

Heeft jouw kind te maken met overgewicht en vraag je je af waar die extra kilootjes vandaan komen? Geen zorgen, je bent niet alleen.

Lekker Pûh!!!

Overgewicht of niet?

Bij Lekker Pûh!!! krijgen we dagelijks de vraag ‘Is mijn kind te zwaar?’
Als eerste moedigen wij dan ouders aan om niet alleen naar het gewicht, maar vooral naar de lengte van hun kind te kijken. Hoe groot is het kind nu en hoeveel centimeter groei staat het kind te wachten. 
Naar ons idee kost iedere centimeter groei een kilo aan weefsel om op te bouwen. Weeg je kind nu 5 kilo te zwaar? Dan heeft het een gezond gewicht na 5 centimeter groei.

We noemen dit
Groeien naar het gezonde gewicht en dit is ook de reden waarom het beter is om niet direct aan afvallen te denken voor kinderen met overgewicht in de groei.

Gebruik de iGrow app van TNO

Wij raden ouders aan om de gratis iGrow app van TNO te gebruiken. Deze app is een handige tool waarmee je de groei van je kind van 0-10 jaar kunt volgen. Het laat niet alleen zien hoe je kind groeit in lengte, maar ook of het een gezond gewicht heeft. Het is een eenvoudige manier om inzicht te krijgen in de groei en ontwikkeling van je kind.

Geen dieet

Op zoek naar een gezond gewicht voor je kind? Diëten is niet de weg.

In een wereld vol verleidelijke veelbelovende diëten die dagelijks via social media op ons afkomen, lijkt het soms aantrekkelijk om mee te gaan met de nieuwste trends. Maar welke ook, deze veelbelovende diëten zijn nooit geschikt voor kinderen en jongeren. Waarom? Omdat voedingsmiddelen worden geschrapt en vreemde eetgewoonten worden gestimuleerd.

Kinderen moeten eten als een mens: gezond, gevarieerd en in overeenstemming met natuurlijke behoeften. Voor nu, voor de toekomst, en voor de emotionele relatie met voeding.

Kleine aanpassingen maken een groot verschil.

Denk eens aan dat schijnbaar gezonde koekje voor tussendoor. Draai de verpakking om en bekijk de hoeveelheid toegevoegde suiker. Past het gezonde uiterlijk bij de ingrediënten?

Het gaat er niet om dat je kind volledig anders moet gaan eten, maar als ouder is het cruciaal om bewust te zijn van wat je in huis hebt. Samen met je kind kun je ontdekken welke producten bescherming bieden tegen sluipsuikers en verborgen vetten.

Het zijn deze kleine aanpassingen die een aanzienlijk verschil maken op weg naar een gezondere levensstijl.

De 5 beste tips om je kind ZELF gezond te laten kiezen.

 

Gezond Gewicht

Het onzichtbare gewicht: Gezondheid gaat verder dan omvang.

Overgewicht en obesitas zijn niet alleen zichtbaar in de omvang van een kind; ze vormen ook een serieuze bedreiging voor de gezondheid. Kinderen met overgewicht lopen het risico op verschillende gezondheidsproblemen, waaronder diabetes type 2, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte, leverziekten en slaapapneu. Het is belangrijk om te begrijpen dat de impact van overgewicht op de gezondheid van een kind verder reikt dan wat je aan de buitenkant ziet.

En toch…

Een gezond leven gaat niet alleen om gewicht, maar om welzijn.

Voor ieder maar zeker voor kinderen gaat het niet puur om het aantal kilo’s. Het draait om het gevoel goed in je vel te zitten, om de kwaliteit van het leven te ervaren. Het is de energie om de dag met enthousiasme te beginnen, ontspannen te zijn in het leven, met alle natuurlijke ups en downs die erbij horen. Wat Lekker Pûh!!! graag wil benadrukken, is dat gezondheid meer is dan een gezond gewicht. Lekker in je vel zitten, ravotten, buiten zijn, sociaal zijn, vriendjes hebben – er is zoveel meer dat bijdraagt aan een gezond en gelukkig leven. Bij Lekker Pûh!!! streven we ernaar om ouders en kinderen te ondersteunen bij het ontdekken van deze bredere definitie van gezondheid.

Waarom Hulp Zoeken Voor Je Kind met Overgewicht?

Onze kinder-eetcoaches fungeren niet alleen als begeleiders in het proces, maar ook als vertrouwenspersonen. Samen met het gezin kijken we naar oplossingen die haalbaar zijn binnen de mogelijkheden van het gezin. Het draait niet om strenge diëten, maar om het vinden van duurzame oplossingen waarbij elk gezinslid verantwoordelijkheid neemt, zonder de kwaliteit van leven in de weg te staan.

Tijdens de begeleiding ervaren ouders vaak een positieve verrassing: het opbouwen van zelfvertrouwen bij hun kind. Niets is mooier dan een kind dat weet wat het wil en waar het naartoe wil. Het is een stukje levenslust dat we samen ontdekken en koesteren, waardoor de weg naar een gezondere levensstijl niet alleen effectief, maar ook positief en stimulerend is.

Blijf niet worstelen en neem gerust contact op; ontdek de ondersteuning die Lekker Pûh!!! kan bieden en zet samen de eerste stappen naar een gezonder, gelukkiger leven voor jouw kind.

Contact of vragen?
Wij kijken naar je uit!

Stuur ons je vraag of bericht.

Voedingsadviescentrum voor Jeugd & Gezin | Kritische eters | ARFID | Afvallen voor kinderen en jongeren zonder dieet.

Contact met ons

Hoofdkantoor Lekker Pûh!!!
Hoogenboomlaan 11a
4325DD Renesse
Tel: +31 6 47678304

KVK nummer: 24399097
Vestigingsnr.: 000012487945