Fussy Foodies!!!

ALS ETEN JE VRIENDJE NIET IS

Je kind lust bijna niks, eet nauwelijks groenten of fruit of weigert iets nieuws te proeven. De familiemaaltijd draait vaak uit op een echte strijd aan tafel en dat tot ieders uitputting.

Je hebt een 'FUSSy FOODIE' in huis !

Geen paniek….
Als ouder van een Fussy Foodie heb je wellicht al alles geprobeerd om je kind aan het eten te krijgen. De frustraties zijn groot omdat je als ouder zo graag in deze basisbehoefte wilt voorzien. Het vraagt dan ook veel moed om hulp te zoeken.

Wij zijn de kinder-eetcoaches die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van kritische etertjes | selectieve voedselkeuze | ARFID

Rotterdam en omgeving

Sarah van Uijthoven
Kindereetcoach en (sport) diëtist

SPECIALISATIE

Tilburg e.o.

Kristel Reijen
Kindereetcoach en gewichtsconsulent

SPECIALISATIE

Renkum, Wageningen, Ede, Over-Betuwe

Bianca Gerritsen
Kindereetcoach en gewichtsconsulent

SPECIALISATIE

Schouwen-Duiveland

Ingrid Viergever
Kindereetcoach en (sport) diëtist

SPECIALISATIE

Spakenburg

In opleiding
Diëtist

België

Hip & Healthy
Lekker Pûh!!! in het buitenland

SPECIALISATIE

Met goedkeuring van Rita Maris (moeder van 2 zonen met AFRID en auteur van drie boeken over ARFID) willen wij ouders/verzorgers en hulpverleners graag attenderen op de kindvriendelijke behandelmogelijkheid van Lekker Pûh!!! voor ARFID en zeer selectieve eters.

Sinds 2006 begeleiden wij zeer selectieve eters met overgewicht. Uit deze jarenlange ervaring van ouders en kinderen bij ons in de praktijk is Fussy Foodie* van Lekker Pûh!!! geboren. Speciaal voor zeer selectieve etertjes/ AFRID kids en hun gezin.

Met de Fussy Foodie* methode stappen de gezinnen “Het Pretpark van het samen proeven” binnen en leert het kind spelenderwijs alle zintuigen opnieuw te verkennen en te gebruiken om het proefproces aangenamer, plezieriger te maken.

Het kind heeft de regie, bepaalt de koers en geeft het tempo aan.

Ook als ouder word je bijgestaan door de kinder-eetcoach:

  • Een begripvol luisterend oor zonder oordeel.
  • Fijne helpende tools om de strijdbijl te begraven.
  • Ontspanning voor jezelf en het ontkrachten van schuldgevoel
  • De tafelsetting vinden die helpt.
  • Manieren voor de eindeloze adem
  • Het creëren en monitoren van de microstapjes vooruit

De begeleiding is op maat van het gezin en wordt gegeven door een opgeleide kinder-eetcoach/diëtist, als zijnde vertrouwenspersoon.
Binnen de onderzoeksgroep waarmee de methode is ontwikkeld hebben 6 van de 8 deelnemers zich niet hoeven aanmelden voor een vervolgtraject.
Fussy Foodie van Lekker Pûh!!! kan dus een mooie overbrugging zijn terwijl jullie op de wachtlijst staan van de SeysCentra.

Fussy Foodie

– Onze benaming voor zeer selectieve etertjes en kinderen met ARFID –

Ben je een kind met ARFID of een zeer selectief etertje? Dan houdt eten je bezig. Eigenlijk net zoveel als bij een hippe Foodie en influencer op Insta… Zij het wel andersom, op een heel kieskeurige manier. Omdat geen kind er vrijwillig voor kiest om ARFID te hebben en vaak zelf juist wenst om een goed relatie met eten te hebben is de naam Fussy Foodie ontstaan.

Nu ben je nog een Fussy ( kieskeurige) Foodie en waar de wens is, is een weg om Fussy te kunnen schrappen.
Welkom in 

“Het Pretpark Van Het Samen Proeven”

Zonder strijd aan tafel op zoek en samen het plezier in eten vinden!

Moeder van Reece van 7,5 jaar

Na 5 jaar strijd, zorgen en uitputting -voor mij als moeder omdat Reece vrijwel NIETS at-  was daar opeens een sprankje hoop. Lekker Pûh!!! Fussy Foodie!
Reece eet beetje bij beetje meer, anders en gevarieerder.
Hoop is aan het veranderen in vertrouwen dat het goed gaat komen.

Ouders van Tycho van bijna 4 jaar

2 keer op bezoek geweest bij de eetcoach Lekker Pûh!!! en Tycho AT!
We waren al 2 jaar bezig om dat voor elkaar te krijgen…

De kindereetcoach gaat samen met jou en je Fussy Foodie aan de slag. Stapsgewijs brengen we het plezier weer terug aan tafel. Je leert begrijpen waarom je kind moeite heeft met voeding, hoe je je kind het best bij kunt staan en hoe je voor jezelf de positieve kracht kunt aanhouden.

De kinder-eetcoach geeft jou de nodige tools om thuis op een positieve manier met eten bezig te zijn. Hoe uitzichtloos de situatie ook lijkt…

Samen komen we vast stap voor stapje stukjes verder. Begrip voor jou, als ouder van een Fussy Foodie, is in ieder geval de eerste die gemaakt is.

Een klein voorbeeld van ons helpend materiaal

De Proeftoren

Ontwikkeld door Vicky de Beule

Het Pretpark van het Samen Proeven

Ontwikkeld door Ingrid Viergever-Stieber
en 
Sarah van Uijthoven