2.2.2 Aanbevolen hoeveelheid voeding voor kinderen volgens de Schijf van vijf

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) is een maat om aan te geven hoeveel van een voedingsstof gezonde mensen dagelijks nodig hebben.
De behoefte aan voedingsstoffen van kinderen is anders dan van volwassenen. Over de hoeveelheden krijg je als kinder-eetcoach veel vragen van ouders. Voor ieder kind, ook binnen één gezin, kan de behoefte uiteenlopen. Dat heeft te maken met verschillen in gewicht en in stofwisseling, samenhangend met erfelijke factoren. Wie heeft de bouw van mama en wie heeft de bouw van papa. Daarom is er een ruime marge ingebouwd.

Elke voedingsstof draagt bij aan het proces in het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud van het lichaam, het vrijmaken van energie uit voedingsstoffen en de groei van het kind. Aan de hand van deze processen wordt de gemiddelde behoefte bepaald. Met het ADH advies van het Voedingscentrum als basis personifieer je de ADH voor het kind gedurende het Lekker Pûh!!! traject.
Voor vragen of twijfel hierover, al voor je het gezin adviseert, kun je per Whatsapp direct terecht bij diëtist Sarah van Uijthoven.

Onder de knop ‘Materialen’ vind je het ADH overzicht van het Voedingscentrum.
Hierover kun je vragen verwachten tijdens de eindopdracht.
Het overzicht kun je hier als scheurblok bestellen bij het Voedingscentrum om mee te geven aan ouders.

Quizzen