Informatie voor Verwijzers CJG Docenten

De leefstijl interventie voor kinderen t/m 18 jaar en hun gezin.

Kind en Overgewicht

Geen
dieet

Opbouwend zelfvertrouwen

Leefstijl
advies

Terugval
preventie

Groeien naar het Gezonde Gewicht

Lekker Pûh!!! hecht veel waarde aan een goede relatie en samenwerking met zorgprofessionals en partners in de zorg.

Ondersteuning voor Kinderen met Overgewicht: Maak Kennis met Lekker Pûh!!!

Voor verwijzers van kinderen en gezinnen die worstelen met overgewicht, is het van cruciaal belang om toegang te hebben tot effectieve en duurzame leefstijlprogramma’s die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van het kind en zijn of haar gezin. Een van de programma’s die hierin uitblinkt, is Lekker Pûh!!!

Lekker Pûh!!! – Een Individueel en Langdurig Leefstijlprogramma

Lekker Pûh!!! is een uniek leefstijlprogramma gericht op kinderen van 6 tot 18 jaar met dreigend overgewicht, overgewicht of obesitas, en hun ouders of verzorgers. Wat dit programma onderscheidt, is de individuele en langdurige aanpak. Het programma biedt gezinnen advies en begeleiding om een gezondere leefstijl te omarmen die past binnen hun opvoedstijl en leefsituatie.

Een Vertrouwenspersoon in de Vorm van een Kinder-eetcoach

 

 

Een essentieel onderdeel van het Lekker Pûh!!! programma is de kinder-eetcoach. Deze professional fungeert als vertrouwenspersoon en ondersteunt zowel het kind als het gezin gedurende het traject. De begeleiding begint intensief gedurende de eerste drie maanden, maar het unieke aan Lekker Pûh!!! is dat de kinder-eetcoach beschikbaar blijft voor het kind en het gezin tot en met het 18e levensjaar, op basis van hun behoeften. Hierdoor wordt een blijvende ondersteuning geboden om terugval of het jojo-effect te voorkomen.

Geen Dieet, Geen Strikte Beperkingen

Een opvallend kenmerk van Lekker Pûh!!! is dat het programma geen dieet of strikte beperkingen binnen de voeding oplegt. In plaats daarvan biedt het praktische handvatten voor het ontwikkelen van een haalbaar actievere leefstijl en een gezonder voedingspatroon. Dit gebeurt altijd met het oog op de opvoedstijl van de ouders en de leefsituatie van het kind.

Naar een Blijvend Gezond Gewicht

Lekker Pûh!!! heeft als ultiem doel om kinderen met overgewicht te laten groeien naar een blijvend gezond gewicht. Door middel van professionele begeleiding en ondersteuning, zowel fysiek als emotioneel, helpt het programma kinderen en hun gezinnen de nodige veranderingen aan te brengen om een gezondere toekomst te creëren.

Als verwijzer speelt u een cruciale rol bij het bieden van deze mogelijkheid aan kinderen en gezinnen. Lekker Pûh!!! is een bewezen programma dat resultaten oplevert. Samen kunnen we een positieve impact hebben op de gezondheid en het welzijn van de kinderen in onze gemeenschap.

Neem gerust contact op met Lekker Pûh!!! voor meer informatie over hoe dit programma kinderen met overgewicht en hun gezinnen kan ondersteunen op hun reis naar een gezonder leven.

Samen streven we naar een gezondere toekomst voor onze kinderen.

Kritische eters

Het Pretpark van het Samen Proeven

Voor artsen en verwijzers die te maken hebben met gezinnen met kritische eters, begrijpen we dat dit een unieke uitdaging kan zijn. Het vinden van een programma dat op maat gemaakte ondersteuning biedt aan deze gezinnen is van het grootste belang. Hier komt Lekker Pûh!!! in beeld.

Lekker Pûh!!! – Speciale Begeleiding voor Kritische Eters

Lekker Pûh!!! is een toonaangevend programma dat gespecialiseerd is in het begeleiden van gezinnen met kinderen die kampen met kieskeurig eetgedrag en voedingsproblemen. Het richt zich op kinderen tot 18 jaar en betrekt actief de ouders of verzorgers bij het proces.

Individuele en Langdurige Aanpak – Zolang als Nodig

Wat Lekker Pûh!!! onderscheidt, is de individuele aanpak die duurt zolang als nodig is. Het programma biedt gezinnen deskundig advies en begeleiding om kritische eters te helpen meer te durven eten, met als doel het creëren van voldoende variatie in hun voedingspatroon ten goede van hun gezondheid.

Het Pretpark van het Samen Proeven

Lekker Pûh!!! werkt met een unieke methode genaamd “Het Pretpark van het Samen Proeven”.

Hierin worden alle sensorische aspecten van eten behandeld. Het kind wordt aangemoedigd om op een speelse en positieve manier meer te proberen, zonder dwang. Dit stimuleert variatie in voedselkeuzes en draagt bij aan een gezondere toekomst.

Kinder-eetcoach als Vertrouwenspersoon

Centraal in het Lekker Pûh!!! programma staat de kinder-eetcoach. Deze speciaal opgeleide professional fungeert als vertrouwenspersoon voor het kind en het gezin. De begeleiding begint intensief en evolueert gedurende de tijd, afhankelijk van de behoeften van het kind. Het doel is om duurzame verbeteringen aan te brengen in het eetgedrag van het kind, zonder dat dit een strikt dieet of gedwongen beperkingen met zich meebrengt.

Lekker Pûh!!! is bewezen effectief en heeft talloze gezinnen geholpen om een positieve transformatie in het eetgedrag van hun kinderen te ervaren.

Neem gerust contact op met Lekker Pûh!!! voor meer informatie over hoe dit programma gezinnen met kritische eters kan ondersteunen op hun reis naar een gevarieerder en evenwichtig eetgedrag dat uiteindelijk de gezondheid ten goede komt.

Laten we samen werken aan een gezondere toekomst voor onze kinderen.

Opzet van de interventie

Informatie video voor het gezin

Informatie folder voor jonge kinderen

Wie is de kinder-eetcoach

Voedingsadviescentrum voor Jeugd & gezin.

Kritische eters | ARFID

Afvallen voor kinderen en jongeren zonder dieet.

Contact met ons

Hoofdkantoor Lekker Pûh!!!
Hoogenboomlaan 11a
4325DD Renesse
Tel: +31 6 47678304

KVK nummer: 24399097
Vestigingsnr.: 000012487945

Heb je vragen? Mail ons: info@lekkerpuh.net